1/4-2016(17)

Drukuj

SPIS TREŚCI IPS 1/4-2016(17)

Contents 2016 Vol. 1/4 No. 17

ARTYKUŁY NAUKOWE AUTORSKIE

Author scientific articles

 

Prof. dr hab. inż. HEIM Andrzej

Operacje (procesy) jednostkowe w przetwórstwie spożywczym

Unit operations (processes) in food production

 

 

ARTYKUŁY NAUKOWE RECENZOWANE

Peer–reviewed scientific articles

 

 

KARCZEWSKA Agnieszka, STERCZYŃSKA Monika,  DRÁB Štefan, WIŚNIEWSKI Andrzej, PIEPIÓRKA-STEPUK Joanna

Wpływ rozdrobnienia miazgi na ilość i jakość uzyskiwanego soku z gruszek

The influence of the pulp fragmentation on the amount and quality of pear juice

 

SAGAN Agnieszka, ANDREJKO Dariusz, HANUSZ Zofia, ŚLASKA-GRZYWNA Beata, PANASIEWICZ Marian, PIEKARSKI  Dariusz, RYDZAK Leszek, STAREK           Agnieszka, BLICHARZ–KANIA Agata

Energetyczne aspekty płatkowania ziarna orkiszu

Energetic aspects of flaking spelt wheat grain

 


STACHNIK Marta, JAKUBOWSKI Marek

Model CFD przepływu oczyszczanego powietrza w separatorze po procesie peletowania słomy

A Computational Fluid Dynamics model of two-phase mixture flow in a separator after straw pellet production


WILCZYŃSKI Kamil, KOBUS Zbigniew, KRAWCZUK Anna, NADULSKI Rafał

Wpływ obróbki wstępnej miazgi na napięcie powierzchniowe soków jabłkowych

The effect of pulp pretreatment on the surface tension of apple juices

 

 

PLACÓWKI DYDAKTYCZNE I NAUKOWO BADAWCZE

Didactic and Scientific Institutions Research

 

ZAMIEJSCOWY WYDZIAŁ LEŚNY Politechniki Białostockiej w Hajnówce

 

KONFERENCJE, SYMPOZJA, WARSZTATY NAUKOWE, TARGI, WYSTAWY

Conferences, Symposia, Scientific Workshops, Trade Fair and Events

 

VI Ogólnopolska Konferencja Dietetyki - Congressus Dietetica

XIII Międzynarodowa Konferencja Naukowa „Bezpieczeństwo i Kontrola Żywności

Kalendarium Konferencji

Targi EuroLAB Warsaw 2016

Targi World Food Warsaw 2016

Targi POLAGRA FOOD 2016 – zapowiedź

Kalendarium Targów

 

INFORMATOR NORMALIZACYJNY

Reference standardization

MIERZEJEWSKA Sylwia

Norma wyrobu – podział i zawartość merytoryczna

Standard product – the division and substantive content

Nowości Normalizacyjne z 2016 r.


 

INFORMACJE WYDAWNICZE