Prosimy o cytowanie według poniższego schematu:
Nazwisko, I., Nazwisko, II. (rok). Tytuł artykułu/opracowania. Inżynieria Przetwórstwa Spożywczego, 3/4(11), 11-14.
|
SPIS TREŚCI IPS 4/4-2014(12)
Contents 2014 Vol. 4/4 No. 12
ARTYKUŁY NAUKOWE AUTORSKIE
Author scientific articles
DUTKIEWICZ Daniel, DOWGIAŁŁO Andrzej
Systemowa struktura związku właściwości surowców w procesie ich tworzenia ze sposobami działania maszyn i aparatów przetwórstwa spożywczego
System structure connection of the raw properties with the ways of machines working for food production in process of its creation
ARTYKUŁY NAUKOWE RECENZOWANE
Peer–reviewed scientific articles
DOMORADZKI Marek, SZYMURA Jacek, LAMKIEWICZ Jan, SADOWSKI Czesław
Warzywa ekologiczne –przygotowanie nasion do siewu. Inokulacja nasion zarodnikami grzybów
Organic vegetables – preparating seed for sowing. Seeds inoculation of fungal spores
HEJFT Roman
Granulowanie i brykietowanie materiałów pochodzenia roślinnego
Pelleting and briquetting of the plant materials
MIESZKALSKI Leszek
Matematyczne modelowanie kształtu pater do owoców, tortów i ciastek
Mathematical modeling of the shape of the centrepieces to fruit, cakes and pastries
KOZAK Marta, LEWANDOWSKA Zuzanna, WÓJTOWICZ Agnieszka, SOBCZAK Paweł
Ocena stabilności i energochłonności ekstruzji pelletów ziemniaczanych wzbogaconych dodatkiem otrąb zbożowych
Evaluation of process stability and energy consumption of potato pellets enriched with addition of cereal bran
|