4/4-2012(4)

Print
There are no translations available.

Prosimy o cytowanie według poniższego schematu:

Nazwisko, I., Nazwisko, II. (rok). Tytuł artykułu/opracowania. Inżynieria Przetwórstwa Spożywczego, 3/4(11), 11-14.


SPIS TREŚCI IPS 4/4–2012(4)

Contents 2012 Vol. 4/4 No. 4


ARTYKUŁY NAUKOWE AUTORSKIE

Author scientific articles


BUDNY Janusz, TUROWSKI Janusz

Oszczędzanie czy poszanowanie energii? Ekonomiczne, socjologiczne i etyczne aspekty gospodarki energią

Energy saving or conservation? Economic, sociologic and ethical aspects of energy management


ARTYKUŁY NAUKOWE RECENZOWANE

Peer–reviewed scientific articles


BIEŃCZAK Agata, MARCINKIEWICZ Jacek, SZCZEPANIAK Jan

Badania wytrzymałościowe MES konstrukcji pompy zębatej do transportu cieczy nienewtonowskich

FEM strength research of the gear wheel pump construction designed for transport of the non – Newtonian fluid


CHOMKA Grzegorz, KASPEROWICZ Maciej, BIL Tadeusz

Wykorzystanie strugi wodno–lodowej do czyszczenia powierzchni elementów maszyn i urządzeń oraz pomiesz-czeń przemysłu spożywczego

The use of ice–water stream for surface cleaning elements of machines and devices and food industry premises


KANIEWSKA Joanna

Przegląd metod oznaczania izoflawonów

Review of the methods used in determination of isoflavones


STERCZYŃSKA Monika

Zmiany  składu  kwasów  tłuszczowych  w nasionach  winogron  po  procesie  fermentacji  alkoholowej  w  technologii produkcji win gronowych

Determine the percentage of fatty acid in the grapes seeds for alcoholic fermentation of the wines production technology


PLACÓWKI DYDAKTYCZNE I NAUKOWO – BADAWCZE

Didactic and Scientific Institutions Research


Katedra Eksploatacji  Maszyn  Przemysłu  Spożywczego,  Wydział Inżynierii Produkcji Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie


INFORMACJE Z PRZEMYSŁU I NAUKI

Information from industry and science


Małe przetwórnie spożywcze maszyny, urządzenia, technologie spożywcze – urządzenia rozlewnicze i pakujące

Ocena wybranych cech jakościowych wołowiny dostępnej na rynku


KONFERENCJE, SYMPOZJA, WARSZTATY NAUKOWE, TARGI, WYSTAWY

Conferences, Symposia, Scientific Workshops, Trade Fair and Events


II Międzynarodowa Konferencja „Produkt i Opakowanie – Kierunki rozwoju” P&P 2012

Konferencja naukowo – szkoleniowa „Wyzwania zarządzania”

Spotkanie przemysłu z nauką w Politechnice Poznańskiej

Warsztaty reologiczne „Pomiary w teorii i praktyce” Kraków 2012

Kalendarium Konferencji

Projekt „Zarządzanie badaniami sektora produkcji żywności”

Projekt „Przyszłość rozwojowa żywności”

Polagra Food, Polagra Gastro 2012

Polagra Tech 2012

Innowacje w Gdańsku – Targi Technicon Innowacje

III Targi Food – to – Go Gdańsk 2013

Targi Eurogastro 2013

Targi Gdańsk 2013

Kalendarium Targów


INFORMATOR NORMALIZACYJNY

Reference standardization


Międzynarodowe instytucje normalizujące

Nowości Normalizacyjne z 2012 r.


LUDZIE NAUKI

People of Science


Prof. dr hab. inż. Andrzej Heim

Tytuły i stopnie naukowe

Recenzenci współpracujący w roku 2012

INFORMACJE WYDAWNICZE