SPIS TREŚCI IPS 2/4-2018(26)
Contents 2018 Vol. 2/4 No. 26
ARTYKUŁY NAUKOWE RECENZOWANE
Peer–reviewed scientific articles
HEJFT Roman, DOŁŻYŃSKA Magdalena
Energochłonność procesu granulowania mieszanek paszowych
Energy consumption of the feed mixtures granulation process
FIUTAK Grzegorz, FILIPCZAK-FIUTAK Magda, KWIECIEŃ Weronika, SURÓWKA Krzysztof
Wpływ światła LED o różnej charakterystyce spektralnej na cechy jakościowe liofilizowanego jarmużu
The influence of LED lights with different spectral characteristics on the quality of freeze-dried kale
Ocena zawartości związków biologicznie aktywnych w herbacie zielonej i czarnej
Evaluation of the content of biologically active compounds in green and black tea effect of the method of preparing black tea
KEMPIŃSKI Błażej, BLUS Edyta, KWAŚNIAK Wojciech, DUŻY Sebastian
A method for obtaining plant unsaturated fatty acid ethyl esters with the use of transesterification process
Nowatorska metoda otrzymywania estrów etylowych nienasyconych roślinnych kwasów tłuszczowych z wykorzystaniem procesu transestryfikacji
MIGUT Dagmara, REWIŚ Agnieszka, GORZELANY Józef
Wpływ zalewy z dodatkiem probiotyku na właściwości mechaniczne owoców wybranych odmian ogórków gruntowych
The influence of the pickle with the addition of probiotic on the mechanical properties of fruits of selected varieties of soil cucumbers during the ensiling process
STERCZYŃSKA Monika, STACHNIK Marta, POREDA Aleksander, JAKUBOWSKI Marek
Osad gorący – surowiec odpadowy w produkcji klarownej brzeczki piwnej
Hot trub – by-product of production of clarified beer wort
KONFERENCJE, SYMPOZJA, WARSZTATY NAUKOWE, TARGI, WYSTAWY
Conferences, Symposia, Scientific Workshops, Trade Fair and Events
Kalendarium Targów
Międzynarodowe Targi Wyrobów Spożywczych POLAGRA FOOD 2019 – zapowiedź
INFORMATOR NORMALIZACYJNY
Reference standardization
Nowości Normalizacyjne z 2018 r.
LUDZIE NAUKI
People of Science
Prof. dr hab. inż. Roman Hejft
Tytuły i stopnie naukowe
INFORMACJE WYDAWNICZE