SPIS TREŚCI IPS 3/4-2016(19)
Contents 2016 Vol. 3/4 No. 19
ARTYKUŁY NAUKOWE AUTORSKIE
Author scientific articles
DUTKIEWICZ Daniel, DIAKUN Jarosław, SŁOWIŃSKI Bronisław
Systemowa struktura urządzeń przetwórstwa spożywczego
System structure of the food processing equipment
ARTYKUŁY NAUKOWE RECENZOWANE
Peer–reviewed scientific articles
ERLIKHMAN Vladimir Naumovich, FATYKHOV Jury Adgamovich
Interrelation of quality losses of food products of animal origin at their refrigeration treatment and storage with energy expenses
Zależność strat jakościowych produktów pochodzenia zwierzęcego przechowywanych w warunkach chłodniczych oraz koszty energii związane z ich przechowywaniem
GORZELANY Józef, MIGUT Dagmara, SROKA Waldemar, MATŁOK Natalia, KOTLICKA Mirela
Zastosowanie testu przebicia owoców winogron odmiany Rondo do oceny stopnia dojrzałości technologicznej
Evaluation of phenolic compounds and water activityof selected vegetables treated to the drying
KOSMOWSKI Mariusz, DOWGIAŁŁO Andrzej
Mechaniczne odłuszczanie ryb - Część 1
Mechanical fish descaling - Part 1
MIERZEJEWSKA Sylwia, PIEPIÓRKA-STEPUK Joanna
Wpływ stężenia i czasu napowietrzania wybranych roztworów środków myjących na stabilność piany
Concentration and time of aeration selected cleaning solutions influence on stability of foam
RUDY Mariusz, GORZELANY Józef, CEBULAK Tomasz
Zawartość podstawowych składników chemicznych w mięśniach łopatki i karkówki wieprzowej w zależności od rodzaju obróbki cieplnej
Content of basic chemical components in muscles obtained from pork shoulder and neck depending on the type of heat treatment
|