SPIS TREŚCI IPS 1/4-2016(17)
Contents 2016 Vol. 1/4 No. 17
ARTYKUŁY NAUKOWE AUTORSKIE
Author scientific articles
Prof. dr hab. inż. HEIM Andrzej
Operacje (procesy) jednostkowe w przetwórstwie spożywczym
Unit operations (processes) in food production
ARTYKUŁY NAUKOWE RECENZOWANE
Peer–reviewed scientific articles
KARCZEWSKA Agnieszka, STERCZYŃSKA Monika, DRÁB Štefan, WIŚNIEWSKI Andrzej, PIEPIÓRKA-STEPUK Joanna
Wpływ rozdrobnienia miazgi na ilość i jakość uzyskiwanego soku z gruszek
The influence of the pulp fragmentation on the amount and quality of pear juice
SAGAN Agnieszka, ANDREJKO Dariusz, HANUSZ Zofia, ŚLASKA-GRZYWNA Beata, PANASIEWICZ Marian, PIEKARSKI Dariusz, RYDZAK Leszek, STAREK Agnieszka, BLICHARZ–KANIA Agata
Energetyczne aspekty płatkowania ziarna orkiszu
Energetic aspects of flaking spelt wheat grain
STACHNIK Marta, JAKUBOWSKI Marek
Model CFD przepływu oczyszczanego powietrza w separatorze po procesie peletowania słomy
A Computational Fluid Dynamics model of two-phase mixture flow in a separator after straw pellet production
WILCZYŃSKI Kamil, KOBUS Zbigniew, KRAWCZUK Anna, NADULSKI Rafał
Wpływ obróbki wstępnej miazgi na napięcie powierzchniowe soków jabłkowych
The effect of pulp pretreatment on the surface tension of apple juices
|