INŻYNIERIA PRZETWÓRSTWA SPOŻYWCZEGO - KWARTALNIK NAUKOWO-TECHNICZNY

Polish Journal of Food Engineering_ISSN 2084-9494_e-ISSN 2300-2018

  • Zwiększ rozmiar czcionki
  • Domyślny  rozmiar czcionki
  • Zmniejsz rozmiar czcionki

3/4-2013(7)

Email Drukuj PDF

Prosimy o cytowanie według poniższego schematu:

Nazwisko, I., Nazwisko, II. (rok). Tytuł artykułu/opracowania. Inżynieria Przetwórstwa Spożywczego, 3/4(11), 11-14.


SPIS TREŚCI IPS 3/4-2013(7)

Contents 2013 Vol. 3/4 No. 7

ARTYKUŁY NAUKOWE AUTORSKIE

Author scientific articles

ZGÓRSKA Kazimiera

Wykorzystanie ziemniaka do celów spożywczych i przemysłowych

Use of potatoes for food and industrial purposes

 

ARTYKUŁY NAUKOWE RECENZOWANE

Peer–reviewed scientific articles

DZIKI Dariusz, RÓŻYŁO Renata, BIERNACKA Beata

Jakość makaronów fortyfikowanych

The quality of fortified pasta

ERLICHMAN Vladimir, FATYCHOV Jury

Determining organoleptic assessment of food products quality

Określenie organoleptycznej oceny jakości produktów spożywczych

LEWOSZ Jerzy

Ograniczanie strat związków azotowych w marynatach śledzi bałtyckich przez roślinne inhibitory proteaz

Limitation of the losses of nitrogen fractions in marinades of Baltic herrings by protease inhibitors from plants

ZAWIŚLAK Kazimierz, PANASIEWICZ Marian, SOBCZAK Paweł, MAZUR Jacek

Ocena pracy separatora pneumatyczno-sitowego do wybranych materiałów sypkich

Evaluation of the work pneumatic-sieve separator for chosen loose materials

 

PLACÓWKI DYDAKTYCZNE I NAUKOWO – BADAWCZE

Didactic and Scientific Institutions Research

Katedra Technologii i Chemii Mięsa, Wydział Nauki o Żywności Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie

 

KONFERENCJE, SYMPOZJA, WARSZTATY NAUKOWE, TARGI, WYSTAWY

Conferences, Symposia, Scientific Workshops, Trade Fair and Events

XII Międzynarodowa Konferencja Naukowa „Teoretyczne i Aplikacyjne Problemy Inżynierii Rolniczej"

VI Ogólnopolska Konferencja „Operacje Mechaniczne Inżynierii Procesowej”

XLI Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności PAN „Innowacyjność w Nauce o Żywności i Żywieniu"

XLI Międzynarodowa Konferencja Naukowa CIGR „Trends in Agricultural Engineering"

MIR-PIB na II Międzynarodowej Konferencji Karpiowej we Wrocławiu

II Sympozjum Naukowe „Drobnoustroje - Tradycja i Nowoczesność w Produkcji i Utrwalaniu Żywności"

XVIII Ogólnopolska Konferencja Naukowa „Postęp w Inżynierii Żywności”

Kalendarium Konferencji

Targi POLAGRA 2013

Targi SyMas

Targi Kraków 201339

Kalendarium Targów

 

INFORMATOR NORMALIZACYJNY

Reference standardization

OWCZAREK Lubomiła

Informacje o właściwościach żywności zgodnie z PN-EN 16104:2013-06.

Dane dotyczące żywności - struktura i format wymiany

Nowości Normalizacyjne z 2013 r.

 

LUDZIE NAUKI

People of Science

Prof. dr hab. Andrzej Neryn

Tytuły i stopnie naukowe

INFORMACJE WYDAWNICZE

 

  • English (United Kingdom)

IPS_Newsletter


Name:

Email: