INŻYNIERIA PRZETWÓRSTWA SPOŻYWCZEGO - KWARTALNIK NAUKOWO-TECHNICZNY

Polish Journal of Food Engineering_ISSN 2084-9494_e-ISSN 2300-2018

  • Zwiększ rozmiar czcionki
  • Domyślny  rozmiar czcionki
  • Zmniejsz rozmiar czcionki

2/4-2013(6)

Email Drukuj PDF

Prosimy o cytowanie według poniższego schematu:

Nazwisko, I., Nazwisko, II. (rok). Tytuł artykułu/opracowania. Inżynieria Przetwórstwa Spożywczego, 3/4(11), 11-14.


SPIS TREŚCI IPS 2/4-2013(6)

Contents 2013 Vol. 2/4 No. 6

ARTYKUŁY NAUKOWE AUTORSKIE

Author scientific articles

GROCHOWICZ Józef, BIEŃ Andrzej

Nanotechnologie i inne aktualne problemy badawcze w inżynierii żywności

Nanotechnology and other actual research problems in food engineering

 

ARTYKUŁY NAUKOWE RECENZOWANE

Peer–reviewed scientific articles

DIAKUN Jarosław, WIELICZKO Waldemar

Prawidłowość znakowania i jakość handlowa pieczywa w dystrybucji handlowej

Labeling regularity and commercial quality of bread in commercial distribution

KOPEĆ Adam, DOLIK Kamil

Wpływ mocy promienników podczerwieni na intensywność sublimacji lodu podczas rozmrażania metodą sublimacyjno-próżniowo-parową

The influence of infrared intensity on the ice sublimation during sublimation-vacuum-steam thawing

MIERZEJEWSKA Sylwia, STAWCZYK Sandra

Ocena skuteczności usuwania zanieczyszczeń tłuszczowych z różnych powierzchni techniką mycia pianowego

Evaluation of the efficiency removal fat deposits from different surfaces by foam cleaning

Michal PĚNIČKA, HOFFMAN Pavel, FOŘT Ivan

Fluidized bed drying of adhesive particles

Suszenie w złożu fluidalnym cząstek adhezyjnych

 

PLACÓWKI DYDAKTYCZNE I NAUKOWO – BADAWCZE

Didactic and Scientific Institutions Research

Zakład Technologii i Mechanizacji Przetwórstwa Morskiego Instytutu Rybackiego – Państwowego Instytutu Badawczego

 

KONFERENCJE, SYMPOZJA, WARSZTATY NAUKOWE, TARGI, WYSTAWY

Conferences, Symposia, Scientific Workshops, Trade Fair and Events

Ogólnopolska Konferencja Naukowa Aktualne Trendy Żywienia Dzieci i Młodzieży

VI Ogólnopolska Konferencja Naukowa Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw „Trendy w technologii owoców, warzyw i grzybów”

Ogólnopolska Konferencja Naukowa Towaroznawstwo XXI Wieku Podstawą Innowacji, Jakości Oraz Satysfakcji Konsumentów

Zapowiedź – XVIII Ogólnopolska Konferencja Naukowa „Postęp w Inżynierii Żywności” d. Szkoła Letnia

Kalendarium Konferencji

Targi Gdańsk 2013

Zapowiedź –Targi POLAGRA 2013

Zapowiedź –Targi Smaki Regionów. Dla Podniebienia. Dla Zdrowia. Ku Przyjemności Smaku

Zapowiedź –Targi SyMas po raz piąty jesienią w Krakowie

Kalendarium Targów

 

INFORMATOR NORMALIZACYJNY

Reference standardization

MICHALSKA-POŻOGA Iwona

System RASFF a bezpieczeństwo żywności i żywienia w Unii Europejskiej

RASFF system and food safety and nutrition in the European Union

 

Nowości Normalizacyjne z 2013 r.

 

LUDZIE NAUKI

People of Science

Prof. dr hab. inż. Włodzimierz Dolata

Tytuły i stopnie naukowe

INFORMACJE WYDAWNICZE



 

  • English (United Kingdom)

IPS_Newsletter


Name:

Email: